Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Ron op den Velde aangesteld als nieuwe Renault Sales Director in Nederland

Renault

Ron op den Velde is met ingang van 1 april 2024 Renault Sales Director bij Renault Group Nederland. Op den Velde vervangt Ted Boers, die per 1 april de functie van Alpine Brand Director bekleedt. Op den Velde rapporteert rechtstreeks aan Anouk Poelmann, CEO Country Managing Director Renault Group Nederland. Op den Velde treedt tevens toe tot de Board of Directors van Renault Group Nederland.

Dankzij de Renaulution, het strategisch plan dat Renault Group in 2021 in gang zette, staat het merk Renault er in 2024 enorm sterk voor. Ruim duizend dagen Renaulution heeft het merk Renault veel goeds gebracht: het aantal verkochte voertuigen nam in 2023 significant toe, de Renault Scenic E-Tech electric is Car of the Year 2024, de nieuwe Renault 5 E-Tech electric komt eraan en met de Rafale krijgt het merk een nieuw vlaggenschip. Op het vlak van bedrijfswagens staat de nieuwe Renault Master bijna in de showroom. Komend jaar staan er maar liefst zes productlanceringen voor het merk Renault gepland, waarmee het verkoopsucces van Renault alleen nog maar groter moet gaan worden.

Ron op den Velde heeft een grote staat van dienst bij Renault Group Nederland. Hij begon als Manager Used Cars en werd later ook verantwoordelijk voor Rentals. In de periode daarna werd Op den Velde tevens verantwoordelijk voor Leasing bij Renault Group Nederland en eind 2019 begon hij als Manager Fleet Sales. Per 1 april begint hij in zijn nieuwe functie als Renault Sales Director, een mooie stap in zijn carrière. Hij treedt tevens toe tot de Board of Directors van Renault Group Nederland.

Met de aanstelling van Ron op den Velde als Renault Sales Director heeft binnen de afdeling Sales de volgende wijziging plaatsgevonden: Danny Brugman wordt per 1 april aangesteld als Fleet Manager en volgt daarmee Op den Velde op.

Over Renault