Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Sebastiaan Bleekemolen en Melvin De Groot: Lords of the Ring

Autosport

Het Duitse weekend van de Clio Cup Benelux was opnieuw een meer dan geslaagde verplaatsing. Samen met de Clio Cup Central Europe zagen de talrijk opgekomen toeschouwers meer dan 40 wagens aan de start van de twee wedstrijden. Sebastiaan Bleekemolen en Melvin De Groot werden Lord of the Ring, maar de concurrentie is klaar voor de volgende afspraak, over drie weken op Assen.

Race 1

De eerste race van de Clio Cup Benelux op de Nürburgring werd een spannende en mooie race, met faire gevechten tot op de meet. Vooraan ging de strijd tussen een snel Nederlands trio, met name Melvin De Groot, Sebastiaan Bleekemolen en Robert Van den Berg. De Groot startte het best, leidde lang, maar op de eindmeet was het toch weer Sebastiaan Bleekemolen, voor de derde maal dit seizoen. Van den Berg werd tweede, voor De Groot. Max Braams was beste Junior en vierde algemeen, Wilbert Van Den Burg won alweer de Clio 3 Challenge.

De race werd gestart als ‘wet race’, maar toch bleef het grotendeels droog. De Groot, Bleekemolen, Van den Berg en Langeveld waren goed weg, maar Certainty rijder Langeveld ging jammer genoeg van de baan en diende op te geven. Achter hen ontspon zich ook een strijd voor de ereplaatsen, tussen Max Braams, Marcel Dekker, Regis Gosselin en René Steenmetz.

Het was wachten tot de allerlaatste ronden alvorens Bleekemolen zijn greep naar de macht inzette, met een spectaculair manoeuvre voorbij teamgenoot De Groot. Ook Van den Berg kon langs De Groot en behaalde zo zijn beste resultaat van het seizoen, tussen de beide eerdere winnaars van het seizoen 2014.

Sebastiaan Bleekemolen: “Het was een mooi gevecht en bij momenten zeer spectaculair. Melvin ging op een bepaald moment gewoon op twee wielen, maar het bleef uitermate leuk, zoals heel de Cup op zich trouwens. Uiteraard doe ik een goede zaak in het kampioenschap.”

Achter de top 3 reed Max Braams als winnaar in de Junior Cup, met Marcel Dekker en Regis Gosselin op 2 en 3 bij de jonge rijders. Opmerkelijk was ook de mooie remonte van René Steenmetz, die een dubbel programma afwerkt dit weekend. Steenmetz finishte achter Braams en Dekker als zesde algemeen. In de Clio Challenge won Van Den Burg voor een goed rijdende Benjamin Van den Berg en Martijn Kool.

Race 2

Geen mist en geen regen voor race 2 van de Clio Cup Benelux op de Duitse Nürburgring en Melvin de Groot was in die omstandigheden heer en meester op de het Duitse asfalt. De Nederlander in de kleuren van Team Bleekemolen, won nipt voor zijn teamgenoot en leider in het kampioenschap Sebastiaan Bleekemolen, terwijl de beste Junior, Max Braams, knap derde werd. Wilbert Van Den Burg won voor de vijfde maal in de Clio 3 Challenge.

Bij de start kreeg Robert Van Den Berg een tik van een Duitse deelnemer, met de opgave voor de Nederlander als gevolg. Ook Michael Bleekemolen, met technische problemen, moest vroegtijdig de handdoek in de ring werpen. Vooraan werd de zege een zaak tussen de teamgenoten Melvin de Groot en Sebastiaan Bleekemolen, terwijl Max Braams zijn derde plek al vroeg kon veilig stellen.

“Ik kon alle pogingen van Sebastiaan afhouden en ben ontzettend blij met de zege”, aldus De Groot. “Ik blijf alvast mee in de running voor het kampioenschap.”

Achter de mannen voor het podium ontspon zich een schitterend gevecht voor de ereplaatsen, met een hard bevochten vierde plaats voor Loris Hezemans, de snelste Belg, net voor Regis Gosselin die met een mooi weekend op de Nürburgring zijn plek in de hiërarchie bevestigde. Hezemans en Gosselin werden meteen tweede en derde Junior achter Braams.

Achter de beide Belgen volgde misschien wel de man van de race: Niels Langeveld. De Certainty rijder startte als allerlaatste (40ste!), na zijn opgave van zaterdag. Langeveld sneed als een warm mes door de boter, zette de snelste rondetijd neer en zag al die inspanningen beloond met een zesde plaats.

Op het podium van de Clio 3 Challenge vonden we achter Wilbert Van Den Burg verder Marcel van de Maat en Martijn Kool.

In het kampioenschap leidt Sebastiaan Bleekemolen, voor Melvin De Groot en Max Braams.

Tijdens het eerste weekend van augustus vinden de Clio Cup Benelux terug op het Circuit van Assen tijdens de Gamma Racing Days.

over Renault Group