Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Spannende races met verschillende winnaars Clio Cup Zolder tijdens Syntix Superprix

Autosport

Eerste race Renault Clio Cup: Langeveld dominant, Hezemans en Bleekemolen stelen de show.

Terwijl de soeverein heersende Niels Langeveld druk was met het uitbouwen van zijn voorsprong, zorgden zijn achtervolgers Sebastiaan Bleekemolen en Loris Hezemans zondag voor het drama op het circuit van Zolder. Pas in de slotfase tijdens de eerste race van de Renault Clio Cup haalde Hezemans zijn landgenoot in en claimde zo alsnog de tweede plaats. Hoewel een opgetogen Hezemans zijn vuisten balde vanwege zijn tweede plaats, kon Langeveld het hardst juichen van allemaal. De 27‐jarige kampioenschapleider had een verrassend makkelijke race gehad. “Bij de start pakte ik 3,5 seconden”, glunderde hij kort na de podiumceremonie terwijl het steeds harder begon te regenen boven de Belgische omloop. “Mijn banden waren warm en ik liep gewoon weg van de rest. Het was waanzinnig!”

Halverwege de race was de voorsprong van Langeveld al opgelopen tot dik zes seconden. Mede omdat achter hem Bleekemolen en Hezemans volop knokten om de tweede plaats, een strijd die boeiend was van start tot finish. Tot tweemaal toe leidde het gevecht tussen de twee kemphanen tot een touche. Tijdens hun eerste aanvaring liep de bolide van Bleekemolen schade op, maar gelukkig kon de telg uit de beroemde racefamilie zijn race zonder problemen vervolgen. Telkens weer probeerde Hezemans zijn geslepen tegenstrever in te halen, maar Bleekemolen hield de deur steeds vakkundig dicht. Tot de laatste twee ronden, waarin Hezemans het andermaal probeerde, en deze keer wonderwel voorbijkwam aan zijn teamgenoot. “Het was een heel moeilijke race”, blikte Hezemans terug. “Het is sowieso moeilijk inhalen op dit circuit, maar ik ben het blijven proberen. Dat heeft gewerkt. Ik ben echt blij met die tweede plaats.” Dat hij in hun strijd twee keer in aanraking kwam met zijn teamgenoot, is allemaal part of the game, wist Hezemans. “Maar ik ben blij dat Sebastiaan ondanks zijn schade toch nog derde kon worden.” Romain de Leval eindigde als eerste Belg. De Waal eindigde als zevende in het totaalklassement. In de Clio 3‐klasse was de zege voor De Levals landgenoot Romain de Geer.

Tweede race Renault Clio Cup Zolder: rappe Bleekemolen houdt Hezemans nipt van het lijf.
Het was een intense strijd, de tweede race in de strijd om de Renault Clio Cup op het circuit van Zolder. Sebastiaan Bleekemolen won zondag de wedstrijd, nipt voor zijn teamgenoot Loris Hezemans. De derde plaats was er voor de winnaar van race 1, Niels Langeveld. Dat Bleekemolen uiteindelijk de race won, leek in de openingsfase van de race bepaald geen zekerheid. Rondenlang streden Langeveld, Bleekemolen, Hezemans en Romain de Leval om de eerste plaats. Pas na zeven ronden sloegen Bleekemolen en Hezemans een gaatje waarna de kaarten enigszins geschud leken.
Bleekemolen was dan ook blij en ook opgelucht dat hij eindelijk zijn eerste zege van het seizoen te pakken had. “Ik ben er echt heel blij mee”, zei hij met een brede lach, niet in de laatste plaats omdat hij een lastige race had gekend. “In het begin liep de auto heel goed, maar naarmate de race vorderde werd die steeds minder. Daardoor kon Loris weer bijkomen.” Zodoende leverden de twee teamgenoten, die het in de eerste race ook al nadrukkelijk met elkaar aan de stok hadden gehad, in de slotfase opnieuw een intense strijd. Alleen deze keer ging het niet om de tweede plaats maar om de zege. Bij het ingaan van de laatste ronde plaatste Hezemans zijn ultieme aanval, maar de gewiekste Bleekemolen slaagde erin zijn pas achttienjarige teamgenoot van zich af te houden. Zo hield hij op het nippertje Hezemans van zich af. Hezemans was desondanks tevreden met zijn tweede plaats. “Ik heb tijdens de race twee momentjes gehad ‐ een kwestie van ervaring ‐ en dan is het mooi dat ik uiteindelijk nog kan meedoen om de overwinning.” Romain de Leval kwam als eerste Belg voorbij het zwartwitgeblokt. Zijn vierde plaats in het totaalklassement bleek daarvoor goed genoeg. Bij de Clio 3’s was de Belg Filip Uyttendaele de snelste. Hij eindigde als elfde algemeen.

Tags Clio Cup

over Renault Group