Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

World Hydrogen Summit 2024 Rotterdam: Hyvia & Renault Group in de voorhoede van waterstofmobiliteit in Europa

Persbericht   Renault

FOCUS OP HYVIA IN NEDERLAND: KLANTEN EN DEALERS, PIONIERS VAN DE H2-ENERGIETRANSITIE

Grote klanten die samen met HYVIA experimenteren met waterstofmobiliteit

Grote spelers in Nederland hebben de Renault Master Van H2-TECH gekozen om hun wagenpark koolstofvrij te maken:

 • Warmtebouw, beheerder van klimaat- en sanitaire installaties, heeft in zes maanden ongeveer 25.000 kilometer afgelegd met de Renault Master Van H2-TECH.
 • GP Groot, een grote speler in circulariteit en hernieuwbare energie, heeft drie stuks van de Renault Master Van H2-TECH in de vloot opgenomen.
 • POT Verhuizingen, actief op logistiek gebied en koploper op het gebied van duurzame mobiliteit.
 • Provincie Groningen, de eerste overheidsinstantie die onlangs met HYVIA de overstap maakte naar waterstofmobiliteit.

Vier strategische dealers voor H2-aftersales

Vier H2-TECH Renault PRO+-dealers bieden efficiënte H2-aftersalesdiensten:

 • Stam Amersfoort
 • Terwolde Groningen
 • Bochane Arnhem
 • Van Mossel Rotterdam
  Deze dealers bestrijken vanuit strategisch gelegen locaties een groot deel van Nederland. Hier werken deskundige en speciaal opgeleide technici. Onderhoud en service worden in het Nederlands uitgevoerd, met technische ondersteuning van Renault Nederland. Stam Amersfoort en Terwolde Groningen zijn sinds november 2023 actief en volledig uitgerust met een aangepaste vestiging, specifiek H2-gereedschap en een specifieke H2-onderdelenservice. Van Mossel Rotterdam en Bochane Arnhem sluiten zich hier binnenkort bij aan.

“De derde deelname van HYVIA aan de World Hydrogen Summit toont onze voortdurende inzet om ons waterstofecosysteem en de toepassingen ervan ook buiten onze landsgrenzen te ontwikkelen. In nauwe samenwerking met Renault Group Nederland en de geselecteerde dealers streven we naar de inzet van H2-mobiliteit voor én door professionals in Nederland, dat bekendstaat als een van de leiders op het gebied van schone en duurzame technologie.”
Nicolas Champetier, CEO HYVIA

“De eerste bedrijven in Nederland gebruiken inmiddels de Renault Master Van H2-TECH. Ons netwerk is er volledig op voorbereid om onze bestaande en toekomstige klanten te helpen bij de transitie naar waterstofmobiliteit. Ik ben trots op de gezamenlijke prestaties van Renault Group Nederland en de HYVIA-teams. Zo positioneren we ons als pioniers op het gebied van waterstofoplossingen!”
Anouk Poelmann, CEO Renault Group Nederland

“Warmtebouw is enthousiast over de prestaties van de Renault Master Van H2-TECH. Deze waterstofbus is niet alleen een stap voorwaarts in duurzame mobiliteit, maar ook een bewijs dat waterstoftechnologie betrouwbare en praktische oplossingen biedt.”
Henk Overeem, CEO Warmtebouw

HYVIA op World Hydrogen Summit: een wereldwijd H2-evenement in Nederland

 • HYVIA is erkend als ‘IPCEI Hy2Tech’ (Important Project of Common European Interest, ofwel een belangrijk project van gemeenschappelijk Europees belang) en onderscheidt zich door zijn complete H2-ecosysteem. Dit bestaat uit lichte bedrijfswagens op waterstof, H2-tankstations, financieringsoplossingen en aftersalesdiensten. Sinds 2021 draait dit H2-ecosysteem in Nederland, dat volop bezig is met de energietransitie en H2-mobiliteit.
 • In Nederland zijn inmiddels dertien waterstoftankstations operationeel, terwijl er zeven in aanbouw zijn (bron: H2.live). Een nieuw stimuleringsprogramma voor de aanschaf van brandstofcellen voor elektrische voertuigen verschijnt tegen de zomer.
 • Doordat het elektriciteitsnet steeds vaker tegen zijn grenzen aanloopt, kan waterstofmobiliteit zijn aanwezigheid in Nederland versterken om een duurzame voet aan de grond te krijgen in de nationale transportenergiemix.

HYVIA: nieuwe Renault Master Van H2-TECH op waterstof

 • De Renault Master Van H2-TECH heeft een compleet nieuw design. De nieuwe architectuur bevat de voordelen van H2-TECH-technologie en is ontworpen om te voldoen aan de verwachtingen en toepassingen van professionals.
 • Deze nieuwe architectuur completeert het gamma van de Renault Master Van H2-TECH (L3H3+) en biedt nieuwe op- en ombouwmogelijkheden: rijdende werkplaats, koelwagen, hoogwerker, ladderwagen, een basis voor stedelijke hulpdiensten en veel meer.
 • Belangrijkste voordelen: emissievrij, minder ‘downtime’ door minder dan vijf minuten ‘tanktijd’ in plaats van opladen, een actieradius tot 320 km (WLTP) die niet afneemt bij koud weer, een verhoogd laadvermogen tot 1.389 kg en beschikbaar in drie carrosserievarianten (L2H2, L3H2 en L3H3 met laadinhoud van respectievelijk 10,4 m3, 12,6 m3 en 14,4 m3).

HYVIA: uniek en compleet ecosysteem voor waterstofmobiliteit

 • Als aanvulling op het aanbod van lichte bedrijfswagens op waterstof biedt HYVIA ook zogeheten HYWELL™ by HYVIA-laadoplossingen in samenwerking met Atawey. Met een capaciteit van 100 kg H2-distributie per dag kan het HYWELL™-station tot wel twintig voertuigen voltanken.
 • Eind 2023 lanceerde HYVIA een financieringsaanbod om klanten een maatoplossing te bieden, afhankelijk van hun gebruik, het land en de regio waar ze gevestigd zijn, in combinatie met geldende subsidieregelingen.
 • Tot slot is de aftersales van HYVIA voor waterstofvoertuigen van strategisch belang. De dienstverlening is gebaseerd op de groeiende expertise van het Renault Pro+ netwerk op het gebied van deze baanbrekende technologie. Het aftersalesnetwerk van HYVIA is actief in Nederland, maar ook in Frankrijk, Duitsland en Spanje.

Kijk voor meer informatie over de producten en diensten op www.hyvia.eu. Op deze vernieuwde website staan ook nieuwsberichten over waterstofmobiliteit, een kaart met alle H2-tankstations in Europa, interessante blogberichten over H2, enz.

Over HYVIA

‘HY’ staat voor waterstof, ‘VIA’ voor weg: HYVIA effent een nieuwe weg voor koolstofvrije mobiliteit, met waterstofmobiliteitsoplossingen. HYVIA, opgericht in juni 2021, is een joint venture die in gelijke mate eigendom is van Renault Group, een dominante speler in de auto-industrie, en Plug, een wereldleider in kant-en-klare waterstof- en brandstofceloplossingen. HYVIA is gevestigd in Frankrijk en biedt voor Europese markten een compleet en uniek ecosysteem met onder meer lichte bedrijfswagens met een brandstofcel, waterstoftankstations, levering van koolstofvrije waterstof, diensten voor financiering en onderhoud van wagenparken. www.hyvia.eu

over Renault