Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

World Series by Renault: legendarisch weekend vol autosportsensatie

Autosport

SCHIPHOL-RIJK – De komende Renault World Series belooft een legendarisch racespektakel te worden waarbij Nederland zeer sterk vertegenwoordigd is. Voor het eerst verschijnt de spectaculaire en supersnelle Renault Sport R.S. 01 aan de startstreep. Daarnaast zal niemand minder dan Max Verstappen de racefans trakteren op een spetterende Formule 1-demonstratie.

Op het circuit van Spa-Francorchamps komen in het weekeinde 30 en 31 mei coureurs in actie voor vier internationale kampioenschappen. De World Series by Renault worden gehouden op het circuit van Spa-Francorchamps. Bij online aanmelding zijn tickets gratis.

NIEUWE SMAAKMAKER: R.S. 01
Een van de nieuwe smaakmakers van de World Series by Renault is de nieuwe Renault Sport R.S. 01 Trophy, de raceklasse met de sensationele R.S. 01. De compleet nieuw ontwikkelde raceauto heeft een 3,8-liter V6-middenmotor met een vermogen van 367 kW (500) pk. Daarmee haalt hij een top van 300 km/u, mede dankzij de indrukwekkende carrosserie.

Het design is tot stand gekomen onder leiding van de Nederlander Laurens van den Acker – Senior Vice President Corporate Design van Renault. Er rijden twintig teams mee in de Renault Sport Trophy. De Nederlandse Equipe Verschuur brengt twee R.S. 01’s aan de start.

GROOT NEDERLANDS DEELNEMERSVELD
Naast de sensationeel snelle Renault Sport Trophy wordt in het weekeinde ook geracet met de Clio’s van de Benelux Clio Cup. Deze klasse kent een groot Nederlands deelnemersveld. Daarmee is Renaults racefeest nog niet ten einde. Bij de Formule Renault 3.5, de springplank naar de Formule 1, rijden drie Nederlanders mee: Nyck de Vries, Meindert van Buuren en Beitske Visser. Ook de Formule Renault 2.0 Europacup, waar jong racetalent zich kan uitleven,  komt op Spa-Francorchamps in actie.

EXTRA ENTERTAINMENT
Renault zorgt voor veel extra entertainment op en rond het circuit met onder meer : een Formule 1-demonstratie van Max Verstappen met zijn Infiniti Red Bull Racing F1, de Renault Sport Show, F1-simulatoren, het BMX-stuntteam, springkastelen, een tentoonstelling van bijzondere auto’s en live-muziekshows van DJ REGI, Daddy-K en Princess Duvali.

Het programma van 30 en 31 mei staat op :
http://www.renaultsport.com/IMG/pdf/jbe01710_wsr_2015_a5_depliant_nl_web_1_.pdf

over Renault Group