Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Mobilize presenteert volledige nieuwe Duo en Bento

Mobilize

Als reactie op de dagelijkse uitdagingen om mensen en goederen in en rond steden te verplaatsen, bevestigt Mobilize opnieuw zijn inzet voor eenvoudige, veilige en duurzame mobiliteitsoplossingen. Met de Duo – een micro-stadsauto met twee zitplaatsen – en de Bento – een micro-bedrijfswagen met een aanpasbare cargo box – presenteert Mobilize twee 100% elektrische voertuigen die specifiek zijn ontwikkeld voor stedelijke omgevingen en die ook mobiliteitsoplossingen kunnen bieden in regio’s met beperkt openbaar vervoer.

De Duo en Bento zijn gericht op zowel particuliere als zakelijke klanten. De Duo is een tweezitter die, afhankelijk van de versie, met of zonder B-rijbewijs mag worden bestuurd. De Bento is een micro-bedrijfswagen waarvoor altijd een B-rijbewijs nodig is. In plaats van een passagiersstoel heeft de Bento een cargo box met een inhoud van 649 liter voor het vervoeren van bijvoorbeeld kleine apparatuur en goederen.

Met een lengte van respectievelijk 2,43 en 2,54 meter zijn de Duo en Bento uiterst compact en gemakkelijk te manoeuvreren en parkeren. Samen met hun centrale bestuurderspositie en geoptimaliseerde vering bieden ze een unieke rijervaring. Tevens worden beide modellen standaard geleverd met een bestuurdersairbag, wat een primeur is in het segment van de zogeheten quadricycle.

De 100% elektrische Duo biedt een actieradius tot 161 kilometer, terwijl de accu van de Bento goed is voor een rijbereik tot 149 kilometer. Beide modellen breken met de klassieke kenmerken van autodesign. Met hun grote glazen oppervlakken en vleugeldeuren hebben ze veel weg van een futuristische ruimtecapsule. In lijn met hun ecologisch verantwoorde ontwerp bestaan de Duo en Bento voor ruim 40% uit gerecyclede materialen en zijn ze voor 95% recyclebaar.

De Duo en Bento zijn ook volledig connected. Ze zijn beide verbonden met de MyDuo-app waarmee tot zes digitale sleutels kunnen worden gegenereerd – een primeur voor Renault Group waar Mobilize deel van uitmaakt.

De definitieve productieversies van de Duo en Bento debuteren op de Autoshow van Parijs (14 t/m 20 oktober 2024). Beide modellen zijn in Nederland vanaf begin 2025 te bestellen en onderhouden bij geselecteerde dealers binnen het Renault-netwerk.

Gianluca De Ficchy, CEO of Mobilize: “Responding to the challenges of mobility in and around cities, Duo and Bento reflect the vision of Mobilize: to bring retail and business customers mobility solutions that are safer, simpler, more eco-friendly and closely aligned with the major issues facing cities today.”

Bekijk hier het volledige Persdossier.

Meer beeld op de internationale mediasite

over Mobilize