Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Groenste Renault Mégane ooit

Megane eerste en enige dieselauto in C-segment met 14 % bijtelling

SCHIPHOL-RIJK – Renault brengt als eerste volumemerk een dieselauto in het C-segment op de markt met slechts 14 % bijtelling bij zakelijk gebruik, zónder hiervoor hybridetechniek toe te passen. De Mégane ENERGY dCi 110 Stop & Start eco2 realiseert dankzij de uiterst efficiënte dieselmotor een brandstofverbruik van minder dan 3,6 l/100 km. Daarmee ligt de CO2-uitstoot onder 95 g/km. De groenste Mégane ooit is vanaf heden te bestellen. De prijzen beginnen bij 22.790 euro.

De lagere fiscale bijtelling is niet het enige fiscale voordeel dat de Renault Mégane ENERGY dCi 110 Stop & Start eco2 biedt. De eigenaar betaalt ook geen BPM en motorrijtuigenbelasting. Ondanks het ultragroene karakter van de viercilinder common-rail dieselmotor komt de bestuurder qua vermogen en koppel niets tekort. Deze bedragen respectievelijk 110 pk (81 kW) en 260 Nm. Het maximumkoppel is al bij 1.750 toeren per minuut beschikbaar en ligt 20 Nm hoger in vergelijking tot de huidige dCi 110 motor.

Om het opvallend lage brandstofverbruik te realiseren, rust Renault de Mégane ENERGY dCi 110 Stop & Start eco2 uit met een stop-startsysteem, een lagedruk EGR-systeem (uitlaatgasrecirculatie) en een regeneratief remsysteem. Bovendien zijn de oliepomp en het inlaatsysteem aangepast.

De Renault Mégane ENERGY dCi 110 Stop & Start eco2 is leverbaar als Hatchback, Estate en Coupé. Voor de leaserijder is hij er al voor een maandelijks netto bijtellingsbedrag van 112 euro (op basis van de belastingschaal van 42 procent).

De Mégane Estate ENERGY dCi 110 Stop & Start eco2 met maximaal 1.600 liter bagageruimte is de enige stationwagon in zijn klasse met slechts 14 % bijtelling. De prijslijst van deze versie start bij 23.790 euro. De prijzen van de Mégane Coupé ENERGY dCi 110 Stop & Start eco2 beginnen bij 23.290 euro. Alle modellen zijn leverbaar in de uitrustingsniveaus Expression, Série Limitée Bose® en GT-Line.

over Renault Group