Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Mobilize maakt stedelijk wegtransport duurzaam

Mobilize

  Mobilize zet zich in voor mobiliteit, in het bijzonder de transitie naar koolstofarme mobiliteit. Op de vakbeurs SOLUTRANS in Lyon (Hal 4, stand E026/E025) presenteert Mobilize daarom drie verschillende oplossingen voor de transportindustrie en het vervoer van goederen en diensten:

 • Mobilize Bento, een compacte 100% elektrische microbedrijfswagen met een actieradius van 140 km en een laadvermogen van 1m3
 • Mobilize Laadoplossingen met op maat gemaakte laadoplossingen en laadinfrastructuur voor lichte- en zware bedrijfswagens
 • Mobilize Fleet Monitoring om het wagenparkbeheer te monitoren en optimaliseren

Mobilize Bento: de volledig elektrische microbedrijfswagen voor lokale diensten

De Bento, die in de eerste helft van 2024 wordt geïntroduceerd, is ontworpen voor zakelijke klanten die op zoek zijn naar een compact, praktisch en betrouwbaar voertuig voor het afleveren van goederen en diensten (reparatie, onderhoud, persoonlijke diensten, on-demand-diensten, etc.) in stedelijke gebieden.

Milieuvriendelijk:

 • De Bento is een volledig elektrisch aangedreven, eenpersoons microbedrijfswagen met een actieradius van 140 kilometer en een topsnelheid van 80 km/u. De Bento bestaat voor 50% uit gerecyclede materialen, waar het marktgemiddelde op dit moment 15% is.
 • De Bento heeft gegarandeerd toegang tot zero-emissiezones.
 • De aan het voertuig bevestigde laadkabel is te voorzien van een standaardaansluiting (voor thuisgebruik) of Type 2-aansluiting (voor openbare laadpunten).

Comfortabel en veilig:

 • De Bento is voorzien van airconditioning en een airbag. Zeker dat laatste is nog maar weinig te vinden bij dit soort lichte voertuigen.
 • De glazen portieren openen verticaal, zodat in- en uitstappen zelfs op krappe plaatsen geen probleem is. Het is ook veiliger voor fietsers en voetgangers, doordat er geen portier over het fietspad of de stoep zwaait.

Praktisch en op maat gemaakt:

 • De Bento heeft een laadvolume van 1 m3 (80 kg laadvermogen) en een afgesloten laadruimte die op verschillende manieren is in te delen.
 • Ook op andere manieren zijn carrosserie en laadruimte aan te passen aan de wensen van de gebruiker.

Verbonden:

 • De Bento is voorzien van connectiviteit die essentieel is voor wagenparkbeheer. Het systeem uploadt in real-time specifieke voertuiggegevens – zoals laadstatus of locatie – naar een beveiligde server en stuurt deze informatie door naar de wagenparkbeheersystemen van het bedrijf.
 • De Bento heeft ook een digitale sleutel, waarmee bijvoorbeeld een smartphone kan worden gebruikt voor het ontgrendelen en starten van het voertuig. Zo is de Bento nog eenvoudiger te delen.

Op maat gemaakte laadoplossingen met Mobilize Laadoplossingen

De laadinfrastructuur moet zich aanpassen aan de behoeften van bedrijven en niet andersom. Mobilize Laadoplossingen ondersteunt ondernemers bij het gebruik van hun gevarieerde wagenpark – van lichte elektrische voertuigen tot lichte en zware bedrijfswagens. Zo wordt de transitie naar duurzame mobiliteit nog eenvoudiger:

 • Advies over laadstrategieën, op basis van het specifieke gebruik, de financiële situatie en de energiebehoeften van een onderneming.
 • Ontwikkeling van geschikte laadoplossingen en implementatie van beheersystemen.
 • Doorlopende service voor bedrijven, met preventief en correctief onderhoud en 24/7 ondersteuning.

Oplossingen voor geoptimaliseerd wagenparkbeheer

Mobilize Fleet Monitoring is een pakket van oplossingen voor geoptimaliseerd wagenparkbeheer:

 • Mobilize Fleet Data biedt eenvoudig en real-time toegang tot voertuiggegevens zoals kilometerstand, onderhoudsmeldingen, resterende actieradius en locatie, maar ook rij-informatie zoals het actuele brandstof- en/of energieverbruik en een eco-rijscore voor trainingsdoeleinden.
 • Mobilize Fleet Connect is een online en mobiel platform voor slim en eenvoudig wagenparkbeheer. Het biedt een complete dienst die zowel real-time voertuiggegevens als financiële en mobiliteitsaspecten omvat. Wagenparkbeheerders kunnen zo hun uitgaven nog beter plannen, het onderhoud beheren en zowel het energieverbruik als de koolstofemissie verlagen door zakelijke kilometers te plannen aan de hand van locatiegegevens.

over Mobilize