Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Nieuwe Renault Rafale E-Tech full hybrid nu te bestellen

Persbericht   RAFALE   Renault

De nieuwe Renault Rafale - die in juni 2023 werd onthuld op de luchtvaartshow op vliegveld Le Bourget bij Parijs - is een van de hoogtepunten van Renaulution, het strategisch plan van Renault. Het nieuwe model weerspiegelt de ontwikkeling van het merk naar een hogere positie in de markt en bewijst dat Renault de juiste auto heeft voor klanten in elke categorie. Het bijzonder aantrekkelijke ontwerp van de coupé-SUV belooft intens rijplezier dankzij de hybride-aandrijflijn en het onderstel dat bol staat van de passie en expertise van de ingenieurs die het model hebben ontwikkeld.

Een gedurfde en hightech coupé-SUV

De Renault Rafale E-Tech full hybrid is gebaseerd op het geavanceerde CMF-CD-platform en 4,71 meter lang, 1,86 meter breed en 1,61 meter hoog. Zijn dynamische proporties en sterke karakter tillen het rijplezier dat de Rafale biedt naar een ongekend niveau. Ook de passagiers zullen genieten van de rit in deze ruime, innovatieve auto. De tweede zitrij biedt maar liefst 302 mm knieruimte en – ondanks het coupésilhouet van de Rafale – 880 mm hoofdruimte. De bagageruimte is met een inhoud van 627 liter eveneens royaal.

Een bijzondere en innovatieve feature van de nieuwe Renault Rafale is het solarbay panoramadak, dat gebruikmaakt van PDLC-technologie (Polymer Dispersed Liquid Crystal) om het glazen dak desgewenst transparant of ondoorzichtig (zonder het te hoeven afdekken) te maken via de Google Assistant of schakelaar in de auto. Ander hoogtepunt is het schaalbare en volledig verbonden infotainmentsysteem OpenR Link. Het vervaagt de grens tussen het online leven buiten de auto en dat erin, dankzij geïntegreerde Google-mogelijkheden en meer dan vijftig beschikbare applicaties.

Efficiënt, krachtig en dynamisch

De Renault Rafale is in eerste instantie te bestellen met de E-Tech full hybrid-aandrijflijn met de innovatieve multimode-transmissie en een vermogen van 147 kW (200 pk). Zijn actieradius tot 1.100 kilometer behoort tot de grootste in het segment, en het verbruik en de CO2-uitstoot tot de laagste: 4,7 l/100 km en 106 g/km.

Het nauwkeurig ontwikkelde onderstel van de Renault Rafale staat garant voor pure rijsensatie. De uitvoering esprit Alpine is standaard voorzien van vierwielbesturing. Dat verbetert het rijgedrag aanzienlijk, zodat de Rafale wendbaar is in het stadsverkeer en zich op hoge snelheid stabiel door bochten buiten de stad laat sturen.

Levering vanaf zomer 2024

De nieuwe Renault Rafale is nu te bestellen als E-Tech full hybrid 200 esprit Alpine, voor prijzen vanaf € 51.490,-. De eerste exemplaren arriveren in de zomer van 2024. De techno uitvoering volgt later met een vanafprijs van € 47.490,-. Tegen het eind van dit jaar introduceert Renault ook nog de extra krachtige Rafale E-Tech 4×4 plug-in hybrid met een vermogen van 221 kW (300 pk) en nog meer focus op rijprestaties. Deze versie is voorzien van een extra elektromotor die de achterwielen aandrijft en een specifieke afstelling van het onderstel.

Bekijk hier de prijslijst van de nieuwe Renault Rafale

over Renault