Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Nieuwe Renault Talisman en Mégane halen vijf sterren bij Euro NCAP crashtests

MEGANE   Personenauto's   TALISMAN

De Renault Talisman én de nieuwe Renault Mégane zijn door het onafhankelijke crashtestinstituut Euro NCAP beloond met vijf sterren – de maximale score voor passieve veiligheid. Daarmee staat de teller voor Renault in 2015 op vier, aangezien ook de Renault Espace en de Renault Kadjar eerder dit jaar vijf Euro NCAP-sterren kregen toebedeeld.

CMF C/D-PLATFORM
De nieuwe Renault Talisman en Renault Mégane tillen de veiligheid naar een uiterst hoog niveau. Dat doen ze met nieuwe en verbeterde voorzieningen die de bestuurder assisteren, waarschuwen en geruststellen, zodat die zich volledig op het rijden kan focussen. Net als de Espace en de Kadjar profiteren beide modellen van de vele voordelen van het CMF C/D-platform. Een belangrijk kenmerk ten aanzien van de veiligheid is de toepassing van ultrasterk staal voor de dwars- en zijbalken, vooral die tussen de motorruimte en de cabine.

ADAPTIEVE VEILIGHEID
Andere eigenschappen van het veelzijdige CMF-voertuigplatform zijn de frontairbags die afhankelijk van de ernst en aard van het ongeval (frontaal of schuin van voren) in twee fasen worden geactiveerd. Deze functie heeft de Talisman en de Mégane topscores opgeleverd voor bescherming van volwassenen en kinderen. Ook de veiligheidsgordels met adaptieve spankrachtbegrenzers functioneren op basis van de ernst van de impact en de lichaamsbouw van de inzittende. In het geval van een zijdelingse aanrijding worden inzittenden dubbel beschermd door twee zij- en twee gordijnairbags van de nieuwste generatie.

ASSISTENTIESYSTEMEN
Alle Renault-modellen die zijn gebaseerd op het CMF-platform zijn voorzien van geavanceerde assistentiesystemen die in de nieuwe Renault Espace debuteerden. Denk aan adaptieve cruisecontrol, die de afstand tot de voorganger continu gelijk houdt. En Active Emergency Braking System, dat bestuurders helpt kop-staartbotsingen te voorkomen door te waarschuwen en een remingreep uit te voeren indien nodig. Andere voorbeelden zijn de grootlichtassistent, Lane Departure Warning, Safe Distance Warning en Overspeed Protection met Traffic Sign Recognition.

ANTI-SUBMARINING
Anti-submarining is tegenwoordig een veelvoorkomende term op het gebied van autoveiligheid, maar is een Renault-innovatie van alweer vijftien jaar geleden. Dit systeem voorkomt dat inzittenden bij een frontale botsing of noodstop onder hun gordel doorglijden. Het is pas sinds januari 2015 een criterium bij de Euro NCAP-botsproeven.

Over Renault Group