Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Persintroductie nieuwe Renault CLIO E-TECH Hybrid, CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid en MEGANE E-TECH Plug-in Hybrid

CAPTUR   CLIO   MEGANE

SCHIPHOL-RIJK – Er is een enorme revolutie gaande in de auto-industrie, vooral op het gebied van motoren. Elektrificatie is essentieel om te voldoen aan de behoefte aan lage verbruiks- en uitstootwaarden, de steeds strenger wordende emissienormen en de veranderende verwachtingen van klanten.

Renault CLIO E-TECH Hybrid, CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid en MEGANE E-TECH Plug-in Hybrid

Als pionier op het gebied van elektrische voertuigen breidt Renault het aanbod verder uit met drie nieuwe E-TECH hybride- en plug-in hybridevarianten die trouw zijn aan het imago van Renault: efficiënt, betaalbaar en gepositioneerd in de belangrijkste segmenten met bestsellers. Hiermee worden de voordelen van elektrificatie bereikbaar voor het grootst mogelijke publiek, in een tijd waarin klanten steeds meer pragmatische, slimme en weloverwogen keuzes maken.

Het aanbod van hybride- en plug-in hybridevarianten1 wordt gevormd door de Renault CLIO E-TECH Hybrid 140, CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid 160 en MEGANE E-TECH Plug-in Hybrid 160. Met drie verschillende modellen biedt Renault voor iedere behoefte een passende hybrideversie, voor lange afstanden of intensief stadsgebruik, met sterk gereduceerde verbruiks- en uitstootwaarden. Samen met de 100% elektrische modellen van Renault, waaronder de ZOE, Twingo Z.E. en Kangoo Z.E., ontwikkelt Renault het grootste aanbod van geëlektrificeerde modellen op de markt.

EV-expertise

Groupe Renault is pionier en expert op het gebied van elektrische mobiliteit, het fundament van de huidige en toekomstige visie op het gebied van duurzaamheid. De ervaring die Groupe Renault heeft opgebouwd gaat meer dan tien jaar terug. Deze EV-expertise heeft geleid tot dynamische en efficiënte hybride aandrijflijnen.

De E-TECH aandrijflijnen zijn volledig nieuw en puur als hybridemotoren ontwikkeld. Dit resulteert in meerdere voordelen:

  • Te allen tijde een 100% elektrische start.
  • Rijplezier onder alle omstandigheden.
  • Uitstekende efficiency dankzij de innovatieve transmissie met diverse rijmodi, regeneratieve remmen en hoge batterijcapaciteit, allemaal dankzij de ervaring die Renault heeft opgedaan in de Formule 1 en met elektrische voertuigen.

De CLIO E-TECH kan in de stad tot 80% van de rijtijd volledig elektrisch rijden. Hiermee bespaart de bestuurder tot 40% van de brandstof in vergelijking tot een verbrandingsmotor in stadsverkeer. De CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid en MEGANE E-TECH Plug-in Hybrid hebben een volledig elektrische actieradius van 50 kilometer en een elektrische topsnelheid van 135 km/u (WLTP gemiddeld). De elektrische actieradius in stadsverkeer bedraagt 65 km/u (WLTP City).

Innovatieve technologie

De hybride aandrijflijn van Renault is beschikbaar in twee varianten: als zelfladende E-TECH Hybrid en een oplaadbare plug-in hybride in de vorm van de E-TECH Plug-in Hybrid. Het nieuwe, modulaire voertuigplatform CMF-B is zodanig ontworpen dat beide geëlektrificeerde aandrijflijnen daarin gemakkelijk zijn te integreren. De technologie is compact en past eenvoudig in de motorruimte van een compacte auto zoals de CLIO.

De ingenieurs hebben een innovatieve oplossing bedacht voor de range hybridemodellen die relevant, origineel en exclusief is én bovendien meer dan 150 patenten bevat. De techniek is gebaseerd op een modulaire hybride-architectuur met een groot scala aan combinatiemogelijkheden en de beste CO2-winst op de weg. Voor de ontwikkeling maakte Groupe Renault tevens optimaal gebruik van de expertise van het Renault DP World F1 Team. De productiemodellen profiteren van en delen de technologie die oorspronkelijk is ontwikkeld voor de Formule 1.

Duurzame mobiliteit voor iedereen

Groupe Renault streeft naar duurzame mobiliteit voor iedereen, nu en in de toekomst. Met de komst van de nieuwe E-TECH aandrijftechniek zet Renault een belangrijke stap om dit streven te realiseren. Tot 2022 is Groupe Renault van plan om acht volledig elektrische modellen te ontwikkelen en nog eens twaalf geëlektrificeerde modellen (hybride en plug-in hybride).

De prijzen voor de zakelijk interessante businessversies starten bij € 21.890,- voor de CLIO E-TECH Hybrid 140 Business ZEN. De CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid 160 Business E-TECH is er vanaf € 30.190 en de MEGANE E-TECH Plug-in Hybrid 160 Business ZEN is leverbaar vanaf € 30.990,-.

De prijzen van de reguliere versies van de CLIO E-TECH Hybrid 140 beginnen bij € 22.990,-. De CAPTUR E-TECH Plug-in Hybrid 160 is er vanaf € 33.290,- en de MEGANE E-TECH Plug-in Hybrid 160 is leverbaar vanaf € 33.990,-. Alle modellen zijn per direct te bestellen en staan na de zomer bij de Renault dealer.

1 Plug-in (‘oplaadbare’) hybride voertuigen zijn voorzien van een batterij die oplaadbaar is via een aansluiting op het elektriciteitsnetwerk. Dergelijke batterijen hebben een groter bereik dan die in hybride voertuigen, die immers alleen worden opgeladen als de auto rijdt.

Consumentenadviesprijs is prijs inclusief: kosten rijklaar maken (uitgebreide routeservice gedurende de garantieperiode, lifehammer, transportkosten, € 10,- brandstof, nulbeurt, deconserveren, poetsen, kentekenplaten, kentekenhouder, handlings- en administratiekosten, uitleg veiligheidssystemen, uitleg multimedia- en navigatiesysteem t.w.v. € 783,90 of € 752,90 voor E-TECH Plug-in 160, incl. 21% btw), registratiekosten (t.w.v. € 51,10, deels btw-vrij), recyclingsbijdrage (t.w.v. € 35,00 incl. 21% btw) en Renault Beheersbijdrage Lithium-Ion batterij (t.w.v. €31,- incl. 21% btw, uitsluitend voor Plug-in hybrid 160).

Lees hier het volledige persdossier

over Renault Group