Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Group en Verkor: een langdurige commerciële samenwerking voor high-performance en koolstofarme batterijen

Persbericht   Renault

Renault Group en Verkor, Europees leider op gebied van koolstofarme batterijen, gaan een langdurige commerciële samenwerking aan voor de levering van batterijen voor elektrische voertuigen.

Verkor voorziet Renault Group jaarlijks van 12 GWh aan batterijen. Deze batterijen worden gebruikt voor de Renault Group-modellen in de hogere marktsegmenten. De primeur is voor de toekomstige, volledig elektrische Alpine C-Crossover GT, die vanaf 2025 wordt geproduceerd in Dieppe, Frankrijk.

Deze high-performance en koolstofarme batterijen worden in Frankrijk geproduceerd, in de toekomstige Verkor Gigafactory in Duinkerke.

Deze samenwerking betekent een grote stap voor de ontwikkeling van Verkor. Het versterkt ook de strategische samenwerking die begon in juni 2021, toen Renault Group een aandeel nam in Verkor. Sindsdien hebben Renault Group en Verkor de technische kwaliteit van het product goed bevonden, net als de economische positie en het industrialisatieproces ervan. Van het Verkor Innovation Centre in Grenoble (VIC) tot de bouw van de Dunkirk Gigafactory, die in 2025 in werking gaat.

Benoit Lemaignan, mede-oprichter en Chairman of the Managament Board van Verkor: “Het vertrouwen dat Renault Group vanaf het begin in ons heeft getoond komt nu tot uiting in deze langdurige commerciële samenwerking. Dit is een nieuw bewijs van de aantrekkingskracht en betrouwbaarheid van ons project. Dit helpt zeker ook bij het werven van fondsen voor de bouw van onze Gigafactory in Duinkerke. Het in Europa produceren van batterijen en het controleren van de gehele keten zijn fundamenteel voor de energietransitie.”

François Provost, Chief Purchasing, Partnerships and Public Affairs Officer van Renault Group: “Renault Group bevestigt zijn vertrouwen in Verkor en hun innovatieve high-performance en koolstofarme technologie. Deze commerciële samenwerking verzekert ons van een langdurige toelevering van batterijen en maakt het bovendien mogelijk om de herkomst van de elementen ervan beter te controleren. Dit alles past binnen de ambitie om de gehele elektrische waardeketen te kunnen beheren voor Renault Group en zijn toekomstige entiteit Ampere voor elektrische voertuigen en software. Renault Group blijft zich in Frankrijk verder ontwikkelen, in het hart van Europa. Het bouwt aan een robuust elektrisch ecosysteem van technologiecentra en fabrieken voor voertuigen, motoren en batterijen.”

over Renault