Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault Talk #1 : ‘Nouvelle Vague’, het merk Renault bevestigt zijn ambities

Persbericht

Boulogne-Billancourt – Luca de Meo, CEO van Renault, en het Renault team hebben hun visie op het merk voorgesteld: Renault als leider op het gebied van energietransitie, op het snijvlak van technologie en dienstverlening, als onderdeel van een duurzamer en verantwoordelijker bedrijfsmodel.

‘NOUVELLE VAGUE’: ELEKTRISCHE, TECHNISCHE EN DUURZAME MOBILITEIT

Renault, een warm en menselijk merk, betreedt een nieuw tijdperk en zorgt voor een golf van vernieuwing binnen de Europese auto-industrie.

Met ‘Nouvelle Vague’ transformeert Renault tot een merk dat staat voor hoogwaardige technologie, dienstverlening en schone energie. Dat wil Renault bereiken door meer verbonden auto’s en duurzamere mobiliteitsoplossingen aan te bieden. Het is onderdeel van het DNA van het merk, dat zich in de gehele 20e eeuw heeft doorontwikkeld met innovatieve en moderne voertuigen. In 2021 beantwoordt Renault meer dan ooit aan de verwachtingen en behoeften van klanten, met verantwoorde, weinig CO2 uitstotende en schaalbare mobiliteit.

Tijdens Renault Talk #1 ontvouwde Luca de Meo de koers van Renault, op basis van het strategisch plan van Renault Group, Renaulution:

 • Als leider in de energietransitie wil Renault tegen 2030 het ‘groenste’ merk van Europa zijn en van elke tien verkochte Renault modellen moeten er dan negen geëlektrificeerd zijn.
 • Op het gebied van technologie en dienstverlening geeft Renault vorm aan de toekomst van stedelijke mobiliteit, vooral dankzij de ‘Software Republic’. Meer dan tweeduizend ingenieurs van vijf toonaangevende bedrijven in hun sector zetten hun expertise op het gebied van cyberbeveiliging, kunstmatige intelligentie, gegevensverwerking, software en micro-elektronica in om kant-en-klare mobiliteitsoplossingen voor steden en buitengebieden te bieden.
 • Renault Re-Factory, de eerste Europese hub voor de circulaire economie,, schakelt over op een duurzamer en verantwoordelijker businessmodel door jaarlijks tot wel 120.000 auto’s te renoveren en te recyclen (inclusief EV’s). Bijna 80% van de gerecyclede strategische materialen wordt hergebruikt in nieuwe batterijen. Tegen 2030 wil Renault wereldwijd de autofabrikant zijn met het hoogste percentage gerecycled materiaal in zijn nieuwe auto’s.
 • Renault waardeert zijn modellengamma op naar de hogere segmenten: tegen 2025 heeft het merk zeven nieuwe modellen in het C- en D-segment geïntroduceerd, allemaal geëlektrificeerd. De Arkana markeert het begin van dit offensief. Zeer binnenkort verschijnt ook de nieuwe Mégane E-TECH Electric, als eerste van een volgende generatie verbonden en 100% elektrische auto’s. De hybridetechnologie van E-TECH wordt voortdurend doorontwikkeld om maximale efficiëntie en maximaal rijplezier te bieden voor auto’s in het C- en D-segment.

NIEUW TIJDPERK, NIEUW LOGO

In de loop van de geschiedenis heeft Renault zijn visuele identiteit meermaals vernieuwd. Maar één ding is sinds 1925 niet veranderd: de onmiddellijk herkenbare diamant, symbolisch voor het merk.

De laatste versie van het logo, ontworpen in 1992 en herzien in 2015, raakte inmiddels iets gedateerd. Om te voldoen aan de eisen die een modern internationaal merk eraan stelt, maar ook aan die van de vele media waarin Renault zich uit, is onlangs een nieuw logo gepresenteerd. Het logo oogt modern en levendig, en straalt uit dat Renault menselijke waarden respecteert en mensen verbindt. Het logo is helder, zonder naam of tekst, en symboliseert de openheid en transparantie van Renault.

Het nieuwe logo is in samenwerking met het agentschap Landor&Fitch ontwikkeld en wordt vanaf volgend jaar geleidelijk toegepast op de voertuigen van Renault en doorgevoerd in het dealernetwerk. Tegen 2024 is het hele Renault gamma van het nieuwe logo voorzien.

Gilles Vidal, Design Director van Renault, onthulde het logo dat te zien zal zijn op de achterzijde van de nieuwe Mégane E-TECH Electric, die in 2022 op de markt komt.

Gilles Vidal presenteerde ook twee interieurschetsen die een herziene, verbeterde ervaring aan boord beloven, met onder meer:

 • hightech systemen en beeldschermen van zeer hoge kwaliteit
 • meer interieurruimte, met extra bergruimte en een combinatie van comfort en gebruiksgemak
 • nieuwe lijnvoering, nieuwe verhoudingen en nieuwe materialen die een nieuw tijdperk belichamen

Kijk hier voor meer informatie over het nieuwe Renault logo.

VOLLEDIG NIEUWE MERKEXPRESSIE

Volgens Arnaud Belloni, Vice President Global Marketing voor Renault, wordt de ‘Nouvelle Vague’ ook zichtbaar in de reclame-uitingen van Renault. Die zijn creatief en modern en bevatten enkele van de meest iconische memorabilia van het merk: de Renault Fuego, covers van cultklassiekers als ‘Johnny & Mary’ en het wielershirt van het Renault-Gitane-team uit de recente reclame voor de Captur E-TECH Hybrid.

De nieuwe merkidentiteit is al een onderliggend kenmerk van de reclamecampagnes en communicatie van Renault en wordt vanaf volgende maand op de websites van het merk geïmplementeerd.

HET E-TECH HYBRID & PLUG-IN HYBRID OFFENSIEF VAN RENAULT

Met meer dan tien jaar ervaring en bijna 400.000 verkochte voertuigen is Renault leider op de Europese EV-markt. Voortbouwend op zijn expertise in volledig elektrische voertuigen heeft Renault zijn EV-assortiment uitgebreid met hybride- en plug-inhybrideversies van zijn modellen in de belangrijkste segmenten van de markt.

Met meer dan 150 patenten en gebruikmakend van zijn ervaring in de Formule 1 heeft Renault de hybridetechnologie E-TECH even uniek als modulair gemaakt. Zowel hybride als plug-in hybride biedt de technologie het beste op het gebied van energie-efficiëntie en rijplezier, terwijl ook het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot vermindert.

In 2020 bood Renault deze revolutionaire technologie aan in de drie belangrijkste modellen, om de EV-ervaring voor iedereen bereikbaar te maken:

 • Clio E-TECH Hybrid
 • Captur E-TECH Plug-in Hybrid
 • Mégane Estate E-TECH Plug-in Hybrid

In 2021 heeft Renault – met de recente lancering van de Arkana en Captur E-TECH Hybrid en de Mégane E-TECH Plug-In Hybrid – nu zes E-TECH hybride- en plug-inhybridevoertuigen.

Gilles Le Borgne, Executive Vice President Engineering, Renault Group, heeft bevestigd dat het merk zich voorbereidt op de toekomst door de toepassingsmogelijkheden van hybride E-TECH-technologie uit te breiden naar toekomstige generaties. In de hogere segmenten – vooral in het C-SUV-segment – komen modellen met een gloednieuwe 1,2-liter driecilindermotor gecombineerd met een elektromotor: in 2022 in een hybride-elektrisch model met een vermogen van voor 200 pk (146 kW) en in 2024 in een plug-inhybridemodel met vierwielaandrijving en 280 pk (206 kW).

Kijk hier voor meer informatie over ons gamma E-TECH hybridemodellen.

NIEUWE ARKANA : SPORTIEF, HYBRIDE EN RUIM

Het unieke design van de hybride Renault Arkana wijkt sterk af van conventionele vormen in de markt en is internationaal een sterke concurrent in het C-segment. De Arkana is de eerste SUV-coupé van een massaproducent en combineert rijplezier, comfort en interieurruimte. Zijn onderscheidende stijl en sterke karakter zijn gecombineerd met hybrideaandrijving en daarmee onderscheidt de Arkana zich van alle andere auto’s in zijn segment:

 • Met de 145 pk (107 kW) sterke E-TECH Hybrid-aandrijving die in de stad tot 80% van de tijd volledig elektrisch rijdt – dat komt neer op 40% brandstofbesparing in vergelijking met een vergelijkbare benzinemotor in de stadscyclus.

Renault heeft in Europa in mei al meer dan 6.000 orders genoteerd. De Arkana is vanaf juli leverbaar in Nederland.

Kijk hier voor meer informatie over de Arkana.

DE GEHEEL NIEUWE KANGOO: DE ELEGANTE EN RUIME BESTELAUTO

Sinds zijn lancering in 1997 is de Kangoo een waar icoon van Renault geworden. En nu is er een geheel nieuwe Kangoo. Die combineert elegantie met ruimte en technologie. Met zijn stoere, maar gestroomlijnde design biedt deze bestelauto optimale interieurruimte met twee en optioneel drie zitplaatsen voorin (vijf in de lange versie met dubbele zitrij) en meer dan 60 liter goed toegankelijke bergruimte. De royale laadruimte van tot wel 3,3 m3 heeft een vlakke laadvloer. Voor optimale veiligheid behoren twaalf bestuurdersassistentiesystemen tot de standaarduitrusting.

In 2022 is de nieuwe Kangoo ook leverbaar in een volledig elektrische E-TECH-uitvoering.

WAARDE EERST

Fabrice Cambolive, Senior Vice President Renault Brand Sales and Operations, benadrukte de commerciële prioriteiten van Renault:

 • Het ‘groene’ offensief: om het aanbod EV’s en het E-TECH-offensief uit te bouwen: in Europa is 25% van de verkochte modellen van Renault geëlektrificeerd en 30% van de Clio-verkopen in Frankrijk is al hybride.
 • Producten: versnelling van de ontwikkeling van nieuwe producten, zowel in Europa als daarbuiten, en terugwinnen van marktaandeel in het C-segment.
 • Waarde eerst, volume volgt: door de inspanningen te richten op de kwaliteit van de verkoop en de prijspositionering; de omzet per eenheid van de Arkana is bijvoorbeeld meer dan € 30.000,-, terwijl het gemiddelde van het modellengamma € 15.000,- is.

Renault is trots op zijn Franse roots, maar het is ook een internationaal merk.. Renault heeft model voor model en markt voor markt zijn bedrijfsmodel herzien. Doel is om de winstgevendheid van zijn voertuigen te verhogen en tegelijkertijd een generatie nieuwe producten voor te bereiden om nieuwe markten te veroveren.

Internationaal heeft Renault geïnvesteerd in markten met bewezen potentieel en daar een sterke lokale aanwezigheid gerealiseerd – Brazilië, Rusland, Turkije en India – terwijl het de risico’s onder controle houdt.

In Europa blijft Renault vertrouwen op de voor het merk belangrijkste markten – Frankrijk, Spanje, Italië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk – met een betere zichtbaarheid en een duidelijk plan: met E-TECH het leiderschap op het gebied van e-mobiliteit versterken en de inspanningen opvoeren om marktaandeel te vergroten in zowel het C-segment als bij de bedrijfsvoertuigen.

Op de top van de ‘Nouvelle Vague’, de golf van vernieuwing, presteert Renault beter en sneller. Het merk Renault gaat vooruit.

over Renault Group