Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Duurzame auto’s voor duurzame onderneming

Renaults Clio voor ISS Facility Services

Personenauto's

Op 17 januari jl. vond de aflevering plaats van vijf nieuwe Renaults Clio aan medewerkers van facilitair dienstverlener ISS in Nederland. Deze auto’s die werden toegevoegd aan het wagenpark van de facilitair dienstverlener, en nog twintig andere exemplaren, zijn alle van het energiezuinige type Clio TCe 90 en dCi 90. Het is uiteraard geen toeval dat juist voor deze Clio-varianten is gekozen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is voor ISS een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. ‘Ook het wagenpark valt daaronder’, verklaart Theo de Geest, Division Procurement Manager en verantwoordelijk voor onder meer het wagenpark van het bedrijf. ‘Dankzij hun milieuvriendelijke karakter sluiten de Renaults Clio TCe 90 en dCi 90 naadloos aan bij de duurzame bedrijfsvoering van ISS. Bovendien zijn ze vriendelijk voor de portemonnee van de berijders, vanwege de gereduceerde bijtelling.’

Slechts 14 procent bijtelling
De Renault Clio valt met een CO2-uitstoot van 95 g/km voor de TCe 90 benzinemotor en 83g/km voor de dCi 90 dieselmotor in het gunstige bijtellingstarief van 14% bij zakelijk gebruik. Hiermee is de Renault Clio een van de weinige auto’s in zijn segment waarvoor slechts 14 procent bijtelling geldt voor zowel een benzine- als dieselmotor.

Renault beperkt zich bij het terugdringen van de CO2-uitstoot overigens niet alleen tot zijn modellen. Renault Nederland is de eerste auto-importeur in Nederland die werkt volgens de CO2-prestatieladder en heeft zich tot doel gesteld om de CO2-uitstoot organisatiebreed met 208,5 ton te verminderen in 2016; dit is een besparing van 23%.

Duurzame samenwerking
ISS Facility Services en Renault zijn al sinds 2002 aan elkaar verbonden. Tegenwoordig bestaat het wagenpark van de facilitair dienstverlener uit 706 voertuigen, waarvan ruim 90 procent het Renault-logo draagt: van Renaults Twingo, Laguna en Kangoo tot de Master.

Ook de Renault-dealergroep Stam heeft een aandeel in de relatie van ISS en Renault. Niet alleen verzorgt Stam turn-key oplossingen voor de facilitair dienstverlener, ook het poolbeheer – zoals het toezicht op stilstaande auto’s en het uitvoeren van operationele werkzaamheden – wordt door Stam dealers uitgevoerd. De duurzame samenwerking wordt verder versterkt doordat Stam de certificering Erkend Duurzaam draagt.

Fotobijschrift:
Van links naar rechts:
Albert-Jan Cosijn (ISS), Theo de Geest (ISS), Bas Priebee (Renault-dealer Stam) en Simon Smit (Renault Nederland).

Tags Clio Zakelijk
foto's

over Renault Group