Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renaulution Shareplan 2023: de Revolution versnelt, net als aandelenbezit medewerkers

Corporate

Renault Group kondigt voor het tweede jaar op rij het Renaulution Shareplan aan, een aandelenplan voor eigen medewerkers. Dit aanbod geldt in 29 landen en bijna 98.000 werknemers komen hiervoor in aanmerking.

Renaulution Shareplan 2023: de Revolution versnelt, net als aandelenbezit medewerkers

Renault Group heeft zijn bijdrage aan het plan voor 2023 met 30% verhoogd, zodat medewerkers extra profiteren van de succesvolle implementatie van het plan Revolution. Deze aanzienlijke toename maakt het voor medewerkers van Renault Group mogelijk om gratis maximaal zestien aandelen in bezit te krijgen, tegenover de maximaal twaalf aandelen die in 2022 gratis werden aangeboden.

Luce de Meo, CEO van Renault Group: “Met de voorzetting van een van de meest ambitieuze aandelenplannen voor medewerkers van alle sectoren versterken we de eenheid binnen Renault Group. Het Renaulution Shareplan biedt de mogelijkheid om de waarde van het bedrijf nog beter te delen, zodat iedereen kan profiteren van Revolution.”

De belangrijkste voorwaarden van het plan:

UITGEVENDE ORGANISATIE

Renault SA, een bedrijf met een geregistreerd kapitaal van € 533.941.113,- met het hoofdkantoor gevestigd op Avenue du Général Leclerc 122 B, 92100 Boulogne-Billancourt, Frankrijk, geregistreerd in Nanterre onder nummer B 780 129 987.

Verhandeld op Euronext Parijs (Frankrijk).
Gewoon aandeel: ISIN FR0000131906 RNO.

DOEL

Dit plan is onderdeel van het beleid van Renault Group om het aantal medewerkers met aandelen te laten groeien. Hiervoor komen bijna 98.000 medewerkers in 29 landen in aanmerking.

OMVANG

Dit plan voor medewerkers valt onder artikel L. 3332-18 conform de Franse arbeidswet en wordt uitgevoerd binnen de spaarplannen van Renault Group, DIAC en Renault Retail Group. In sommige landen is dit wettelijke raamwerk niet van toepassing vanwege lokale wetten en/of belastingtechnische en operationele beperkingen.

BEGUNSTIGDEN

Dit plan is beschikbaar voor medewerkers van Renault Group en zijn dochterondernemingen in de spaarplannen van Renault Group, DIAC en Renault Retail Group in 29 landen. Om in aanmerking te komen, moet een medewerker tussen 1 januari 2022 en 2 oktober 2023 ten minste drie maanden doorlopend of onderbroken in dienst zijn, met een arbeidscontract dat op 2 oktober 2023 geldig is.

Het plan is beschikbaar in Argentinië, België, Brazilië, China, Colombia, Duitsland, Frankrijk, Hongarije, Ierland, India, Italië, Kroatië, Malta, Marokko, Mexico, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland.

VOORWAARDEN

Alle medewerkers van Renault Group die in aanmerking komen, ontvangen direct acht gratis aandelen als eenzijdige bedrijfsbijdrage (behalve in enkele landen waar aandelen worden uitgeleverd na een vijfjarige periode en waar geen bezitseisen van toepassing zijn).

In 23 landen biedt Renault Group ook aantrekkelijke voorwaarden om aandelen te kopen: een korting van 30% op de referentieprijs en een extra bruto bijdrage ter waarde van acht aandelen (een bonus van 300% op de eerste twee aandelen, of zes gratis aandelen voor de eerste twee gekochte aandelen en 200% op het derde gekochte aandeel, of twee extra gratis aandelen). Vrijwillige betalingen van medewerkers, die worden gedaan volgens de geldende voorwaarden in de betreffende landen, kunnen niet meer zijn dan 25% van hun bruto jaarvergoeding.

De Renault aandelen worden ten minste vijf jaar vastgehouden (behalve in uitzonderlijke gevallen van vervroegde uittreding) in een gezamenlijk bedrijfsfonds of, in sommige landen, in een account dat door de aandeelhouder is geregistreerd.

downloads

over Renault Group