Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

The Originals Renault store is klaar voor de feestdagen

Renault

Drie jaar na de laatste grote update is The Originals Renault store wederom in het nieuw gestoken. Ditmaal met functies die vooral de gebruiksvriendelijkheid van de site naar een hoger niveau tillen, waardoor bezoekers, verzamelaars en liefhebbers van het merk nog eenvoudiger hun items kunnen vinden en bestellen.

EEN VERBETERD SUCCES

The Originals Renault store kent met meer dan 400 items een zeer breed assortiment, met producten variërend van schaalmodellen tot (sport)kleding, speelgoed en speciale verzamelobjecten. Ook bijzondere collecties zijn hier verkrijgbaar, zoals het nieuwe rnlt©-assortiment. Alle producten worden ontwikkeld in exclusieve samenwerking met de designers van het merk, die er een geweldige creatieve uitdaging in vinden.

Sinds de grote vernieuwing drie jaar geleden is de omzet van de website met ruim 300% gestegen. Sinds begin 2023 hebben klanten uit de hele wereld (bijna vijftig landen) een product besteld in The Originals Renault Store met een gemiddelde aankoopwaarde van € 68,-. Met verbeterde functies, een vereenvoudigd bestelproces, veilige betaalmethodes en internationale levering is The Originals Renault store klaar voor de feestmaand. De webshop is beschikbaar in zes talen (Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans en Portugees) en levert wereldwijd.

“De verkoop van merchandise ondersteunt de vernieuwing van ons merk en draagt bij aan de verbetering van het merkimago van Renault in de hele wereld. De verkoop van Renault Originals zit in de lift en de aantrekkelijke en kwalitatieve producten dragen bij aan de strategie van waardecreatie.”

– Arnoud Belloni, Chief Marketing Officer bij Renault

ONLINE EN OFFLINE

De merchandise van Renault is niet alleen online verkrijgbaar via The Originals Renault store, maar ook bij de Renault dealers, in de rnlt©-winkel op Avenue des Champs-Elysées 33 in Parijs en op evenementen zoals de IAA München, Rétromobile, Autoshow van Parijs en Epoque Auto. Tijdens de Autoshow van Parijs in 2022 werd op de Renault stand zelfs 100.000 euro omzet bereikt met de verkoop van merchandise. Tijdens het zesdaagse evenement vertrokken vierduizend bezoekers naar huis met een product van Renault. Dat komt neer op meer dan één koper per minuut en een gemiddeld aankoopbedrag van € 27,-. De bestsellers zijn miniaturen, de hoodie ‘60 jaar 4L’ en het Renault 5 T-shirt.

CADEUTIPS VOOR DE FEESTDAGEN

Tot de populairste artikelen voor 2023 uit de The Originals Renault store behoren het schaalmodel van de R5, het houten Caudron-Renault Rafale-vliegtuig en – een cadeautip voor de feestdagen – de nieuwe elektrische racebaan waarbij jong en oud het tegen elkaar kunnen opnemen met de R5 Prototype en de Renault 5 Turbo 3E op de 3,8 meter lange racebaan.

Er is een ruime keuze aan cadeautips, met onder meer een heel aanbod van skateboards, leren jassen, kasjmiertruien, een trapauto en een vintage loopauto de allerkleinsten. En wat te denken van een houten Renault garage met pompstation en meegeleverde miniaturen? Kortom, onmisbaar en tijdloos speelgoed, kleding en merchandise voor jong en oud; het is nu beschikbaar in de The Originals Renault store.

over Renault