Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Paris Motor Show 2022: omdat Renault van autoshows houdt

Renault

  • Renault vindt het geweldig om tijdens de 89e editie van de Paris Motor Show conceptcars, showcars en nieuwe productiemodellen te tonen. Samen geven ze vorm aan de Nouvelle Vague van het merk zoals dat enkele maanden geleden werd gepresenteerd.
  • Op de stand (in hal 6) toont het merk drie wereldpremières: de 4EVER Trophy showcar, de R5 TURBO 3E showcar en de gloednieuwe Kangoo E-Tech electric.
  • Ook de nieuwe Austral, de jongste compacte SUV van Renault in het C-segment, wordt voor het eerst aan het publiek getoond.
  • Renault pakt tevens uit met de Reno avatar, de Hippie Caviar Motel, de Scenic Vision, de R5 Prototype en de Megane E-Tech electric.

Renault is van 17 tot 23 oktober 2022 aanwezig op de 89e Paris Motor Show – Revolution Is On – in Porte de Versailles (Hal 6).

Bij Renault houden we van auto’s. Dat is altijd al zo geweest. Daarom staan we op de Paris Motor Show. Ik geloof dat we vandaag alle troeven in handen hebben om deze liefde voor de auto en de toekomst van de auto opnieuw uit te vinden door middel van innovatie. Dat doen we wanneer we een mythe laten herrijzen. En de 4L is zo’n mythe. Hij is een van de meest tot de verbeelding sprekende auto’s uit de geschiedenis van Renault. 4EVER Trophy is een moderne herinterpretatie van de Renault 4. Hij brengt ons een elektrische toekomst.
Luca de Meo, CEO van Renault

4EVER Trophy showcar, een icoon herrijst in de vorm van een B-segment SUV
Dertig jaar nadat de productie ervan werd stopgezet, onthult Renault op de Paris Motor Show een hypermoderne elektrische versie van zijn iconische Renault 4: de 4EVER Trophy. Deze showcar is een lichte avonturier. Hij is een vooruitblik op een zuiver elektrische SUV in het B-segment. In 2025 komt de auto op de markt. De productie ervan vindt plaats in de fabriek van Maubeuge (Frankrijk).

Lees hier alles over de 4EVER Trophy.

R5 TURBO 3E showcar, geboren om te driften
De R5 TURBO 3E is een spectaculaire, volledig elektrische showcar, ontworpen om te driften. Om de vijftigste verjaardag van de Renault 5 te vieren, brengt hij hulde aan de meest legendarische sportversies van dit model: de Renault 5 TURBO en TURBO 2. Deze ‘reboot’ is bewust uitbundig, met prestaties die aan de top van dit segment staan. Alles draait om plezier en gaming, terwijl NFT’s hem het digitale tijdperk inloodsen.

Lees hier alles over de R5 Trophy TURBO 3E showcar.

Het heroveren van het C-segment is een van de pijlers van de merkstrategie van Renault. De conceptcars, showcars en nieuwe productiemodellen op de stand belichamen dat doel en tonen aan dat het merk meer dan ooit focust op innovatie, terwijl het trouw blijft aan zijn DNA en zijn expertise in elektrische voertuigen benut.

Kangoo E-Tech electric
25 Jaar geleden vond Renault met de Kangoo het segment van de ‘ludospace’ (vrijetijdsauto) uit met zijn unieke en praktische design dat voor het eerst was voorzien van een schuifdeur. Tot op de dag van vandaag blijft hij toonaangevend en trouw aan dit baanbrekende DNA.

De Kangoo is ook een uniek succesverhaal: wereldwijd wist Renault al 4 miljoen exemplaren van het model te verkopen in vijftig landen. Hij verenigt dan ook het beste van twee werelden: een elegante en ruime auto voor gezinnen en een auto met een royale laadruimte en een robuuste constructie voor professionals.

Nadat hij door de jaren heen non-stop werd bijgewerkt en opgewaardeerd, is de Renault Kangoo nu voor het eerst in zijn geschiedenis beschikbaar in een E-Tech electric-versie.

Lees hier alles over de nieuwe Kangoo E-Tech electric.

Gloednieuwe Austral, de hoogtechnologische SUV, voor het eerst getoond aan publiek
De nieuwe Austral is de volgende mijlpaal in het offensief van Renault in het C-segment dat startte met de Arkana en de Megane E-Tech electric. Zijn atletische carrosserie is doordrenkt van SUV-kenmerken. Bovendien is de nieuwe Austral ook verkrijgbaar in een Esprit Alpine-uitvoering met een nadrukkelijk sportieve uitstraling.

Het elegante, hightech interieur van de Austral biedt het comfort dat de gezinsauto’s van Renault al sinds mensenheugenis kenmerkt. Het hoogtepunt in dit riante en uitnodigende interieur is het OpenR-scherm dat zowel het instrumentenpaneel weergeeft als de navigatie- en multimediasystemen met de beste Google-apps en -diensten. De Renault Austral is verder voorzien van een bijzonder moderne uitrusting met onder meer 32 rijassistentiesystemen (ADAS), MULTI-SENSE-instellingen en de nieuwste vierwielbesturing, 4CONTROL Advanced. Elke praktische, proactieve en intelligente technologische voorziening verhoogt het comfort, het rijplezier en de veiligheid.

Als eerste model van Renault dat is gebaseerd op de derde generatie van het CMF-CD-platform – gezamenlijk door de merken van de Alliantie ontwikkeld – wordt de Austral aangedreven door de nieuwste en krachtigere versie van het volledig hybride E-Tech-systeem of door 48V ‘Mild Hybrid’ benzinemotoren.

Lees hier alles over de nieuwe Austral.

Officiële avatar RENO: Renault gaat partnerschap met Cerence aan
Renault en Cerence werken samen om een nieuwe generatie, meer menselijke, digitale copiloot te creëren die elektrisch rijden makkelijker en prettiger maakt.
De meer menselijke interactie met de auto is pro-actief. De bestuurder krijgt uitleg en ondersteuning om de verschillende voorzieningen van een elektrische auto makkelijker te gebruiken.
Enkele voorbeelden:

 • Het tonen van nieuwe voertuigfuncties (rondleiding en initiële configuratie)
 • Het optimaal benutten van de verschillende oplaadmogelijkheden
 • Het voorstellen van nuttige, intelligente functies zoals het aanpassen van de temperatuur of de juiste rijmodus

De nieuwe, gehumaniseerde copiloot wordt ondersteund door Cerence Assistant en maakt deel uit van OpenR Link vanaf de eerstvolgende generatie voertuigen van Renault. Op de stand van Renault, tijdens de Paris Motor Show van 17 tot 23 oktober 2022, zal een preview van deze voorziening te zien zijn.

Scenic Vision
Renault onthulde zijn conceptcar Scenic Vision op de ChangeNOW-top in Parijs (mei 2022) als een volgende stap van Renault op weg naar koolstofneutraliteit in Europa tegen 2040 en wereldwijd tegen 2050. De Scenic Vision belichaamt het engagement van Renault met betreking tot duurzaamheid en onderstreept de inzet van het merk om de volledige levenscyclus van een voertuig koolstofvrij te maken. Het is de eerste Renault met een nieuwe parelwitte lak die wordt gedroogd met ultraviolette lampen in plaats van energie-intensieve infraroodverwarming. Hierdoor ligt het energieverbruik tijdens de productie tot 75 procent lager.

Lees hier alles over de Scenic Vision.

Hippie Caviar Motel, de elektrische showcar
Renault onthult op de Paris Motor Show deel 2 van zijn productstrategie voor vrijetijdsvoertuigen: de Hippie Caviar Motel. Deze omgebouwde bestelwagen, gebaseerd op de gloednieuwe Kangoo L2 E-Tech electric, is een mobiel, veelzijdig en levendig onderkomen voor avonturiers en sportliefhebbers die verlangen naar de wijde natuur en nieuwe ervaringen.

Lees hier alles over de Hippie Caviar Motel.

R5 Prototype: het verleden ontmoet de elektrische toekomst.
De ziel van een merk komt voort uit zijn wortels. De Renault 5 Prototype toont de manier waarop Renault elektrische voertuigen in Europa bereikbaarder maakt. Het is tevens een avant-gardistische versie van zijn populaire, iconische en spaarzame voorganger. De Renault 5 Prototype is een leuke en compacte stadsauto die één van de tijdloze hits van Renault naar de toekomst katapulteert, met een moderne, zuiver elektrische twist.

Lees hier alles over de R5 Prototype.

Megane E-Tech electric, nieuwe generatie elektrische wagens
De volledig nieuwe Megane E-Tech electric is het eerste model van de ‘2.0-generatie’ van elektrische voertuigen van Renault. Hij vertegenwoordigt een nieuw hoofdstuk in de elektrische revolutie die meer dan tien jaar geleden van start ging. Dit model markeert de eerste stap van Renault om het C-segment te heroveren en is verbonden met zowel de digitale wereld van de rijder als het elektrische ecosysteem van elektrische auto’s.

Lees hier alles over de Megane E-Tech electric.

over Renault