Renault Group white logo Alpine logo white Renault cars logo white Dacia logo white Alliance cars logo white

Renault overhandigt Megane E-Tech 100% electric aan Diede de Groot

Elektrische auto's   MEGANE   Renault

Renault sloeg eerder dit jaar de handen ineen met drie nieuwe merkambassadeurs, waaronder de Nederlandse rolstoeltennisster Diede de Groot. Als onderdeel van de samenwerking nam zij de sleutels van een nieuwe Renault Megane E-Tech 100% electric in ontvangst. De overhandiging van het elektrische model valt samen met Roland-Garros, het jaarlijks terugkerende Grand Slam-tennistoernooi in Parijs waarvan Renault Premium Partner is en waar Diede haar titel zal verdedigen.

Renault tekende in 2022 een vijfjarige verbintenis als Premium Partner van Roland-Garros. Begin dit jaar werd de betrokkenheid van het merk met de tennissport verder versterkt met de benoeming van drie tennistalenten als merkambassadeur, waaronder Diede de Groot.

Tijdens de 2023-editie van Roland-Garros (22 mei t/m 11 juni) is Renault uitermate zichtbaar. Zo zijn 185 auto’s – waarvan 75% volledig elektrisch of geëlektrificeerd – door het merk ter beschikking gesteld voor de organisatie van Roland-Garros. Ook prijkt het Renault logo op het tennisnet op de vijf belangrijkste banen van het toernooi. Daarnaast staat de Renault 5 Prototype Roland-Garros volop in de schijnwerpers, een voorbode van een speciale editie uitgevoerd in een zijdeglans metallic witte kleur en met allerlei details die verwijzen naar Roland-Garros.

Het internationaal fameuze tennistoernooi is voor Renault een uitgekiende gelegenheid voor de feestelijke overhandiging van een nieuwe Renault Megane E-Tech 100% electric aan Diede de Groot. Het toernooi waar zij in haar rol als merkambassadeur niet alleen betrokken is bij diverse initiatieven van Renault – zoals het MVO-initiatief Give Me 5 dat zich richt op het helpen van jongeren in opkomende wijken – maar waar zij ook haar titel zal verdedigen.

Diede won in 2021 en 2022 alle Grand Slam-toernooien, waaronder Roland-Garros bij zowel het enkelspel als het dubbelspel. Haar overwinning van de Australian Open begin dit jaar was haar tiende Grand Slam-titel op rij. Daarmee is Diede de onbetwiste nummer 1 van de wereld. Het rolstoeltennistoernooi van Roland-Garros vindt plaats van 6 t/m 10 juni.

over Renault